Quinox.gr

Στο μεγάλο πλακερό σκεύος, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, τη ντομάτα,  το νερό, τη ρίγανη, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά . Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα

 

1 κιλό χοιρινό για μαγειρευτό κομμένο σε μερίδες
2 καρότα σε ροδέλες
1 φλιτζ. μανιτάρια  κομμένα
200γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες  ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1φλιτζ. νερό
λίγη ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο