Quinox.gr

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα φασολάκια.

Στην  κατσαρόλα των 6 λίτρων σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο  στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε λίγο στο λάδι.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν λίγη γεύση από το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και το σκορδάκι. Προσθέτουμε και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό.

Τα ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν επί 45 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν τρυφερά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για ακόμα 20 λεπτά.

 

1 κιλό φρέσκα φασολάκια
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3-4 ώριμες ντομάτες

2 καρότα σε ροδέλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πατάτες

αλάτι, πιπέρi

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο