Quinox.gr

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγανάκι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά

Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το καρότο , κανέλα, αλάτι και πιπέρι

Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς για 30 λεπτά περίπου, κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε άλλα 15 λεπτάκια.

Βράζουμε τα μακαρόνια al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα μακαρόνια για να βράσουν σωστά θέλουν το διπλάσιο από την ποσότητά τους νερό.  Οπότε εδώ θα βάλετε 1 λίτρο νερό.

 

500 γρ. μακαρόνια

500 γρ. κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

Μισή κούπα λευκό κρασί

Λίγη κανέλα

Ελαιόλαδο

300 γρ. τριμμένο τυρί

Αλάτι-πιπέρι

el
Μετάβαση στο περιεχόμενο