| ΓΕΜΙΣΤΑ – ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ανοξείδωτα ιταλικά σκεύη, κατσαρόλες
16223
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16223,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

ΓΕΜΙΣΤΑ – ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Category
Μαγειρευτά, Συνταγές

20 κομμάτια ντομάτες και πιπεριές

500γρ ρύζι καρολίνα

1 κρεμμύδι ξερό

4-5 κρεμμύδια χλωρά

1 φλιτζάνι του τσαγιού μαιντανό

1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Δυόσμο

Αλάτι και πιπέρι και ρίγανη

 

Ανοίγουμε τα γεμιστά και κρατάμε το περιεχόμενο από τις ντομάτες-αφού το έχουμε περάσει από το μπλέντερ-  σε ένα μπολ για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα σαν σάλτσα.  Στο τηγανάκι ρίχνω το μισό λάδι και τσιγαρίζω  για μισό λεπτάκι. Αμέσως ρίχνω το ρύζι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Θα ρίξουμε και τον χυμό της ντομάτας. Ανάλογα με τις ντομάτες , εάν είναι ζουμερές και κόκκινες  βάζουμε τις μισές σκέτες, εάν είναι χειμωνιάτικες βάζουμε μαζί και μπελτέ. Κλείνουμε το μάτι και ξεκινάμε να γεμίζουμε τα γεμιστά .

Προθερμαίνουμε τον ταβά για 2 λεπτά και τοποθετούμε τα γεμιστά μέσα το ένα δίπλα στο άλλο.  Ρίχνουμε από πάνω λάδι,  αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και έχουμε το μάτι μας το δυνατό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε στο μισό για 20 λεπτά.  Αφήνουμε με κλειστό το μάτι για 15 λεπτά και τα γεμιστά μας είναι έτοιμα.

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη μας, έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής!