| ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ
ανοξείδωτα ιταλικά σκεύη, κατσαρόλες
16224
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16224,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Category
Μαγειρευτά, Συνταγές

1 κιλό  μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μικρές μερίδες.
1 φλιτ τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
λίγο μπαχάρι
1 ποτήρι ντομάτα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας πελτέ
1 φλιτ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα

 

Στην μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα σοτάρουμε ελαφρά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε και το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε μέσα την δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι.

Κλείνουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.  Ρίχνουμε την ντομάτα, το αλάτι και την κανέλα και δυναμώνουμε το μάτι για να πάρει θερμοκρασία η ντομάτα και να βράσει. Μόλις βράσει ξαναχαμηλώνουμε. Μαγειρεύουμε για περίπου  45 λεπτά και μετά κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά να μαγειρευτεί μόνο του.

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη μας, έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής!