| ΦΑΚΕΣ
ανοξείδωτα ιταλικά σκεύη, κατσαρόλες
16225
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16225,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

ΦΑΚΕΣ

Category
Όσπρια, Συνταγές

1/2 κιλό φακές
1 μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι

1 φρεσκια ντοματα ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ, ξύδι

 

 

Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές και τις αφήνετε να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό για 2,5 ώρες.

Τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 6 φλιτζάνια τσαγιού νερό, τις φακές, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι , το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε να σιγοβράσουν 1/2 περίπου ώρα.

Προσθέτετε το λάδι, το αλάτι, πιπέρι και λίγο ξύδι.

Τις αφήνετε με σβηστό το μάτι της κουζίνας για ακόμα 15 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσουν  καλά.

Τις σερβίρετε  περιχύνοντάς τες με λίγο ξύδι.

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη μας, έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής!