Μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες ψητές – Το μαγείρεμα της επίδειξης.
Προθερμαίνουμε το κατάλληλο σκεύος- ανάλογα με την ποσότητα- στην εστία μας για 6-7 λεπτά. Το μάτι να είναι στην μεγαλύτερη ένδειξη της κουζίνας μας. Μία ένδειξη ότι έχει προθερμανθεί σωστά το σκεύος μας, είναι όταν πιάσουμε το καπάκι της κατσαρόλας , να είναι ζεστό όπως επίσης ότι το κρέας πρέπει να τσιτσιρίσει μόλις το βάλουμε στην κατσαρόλα. Ισχύουν οι ίδιες οδηγίες είτε με λάδι , είτε χωρίς λάδι. Ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε τις μπριζόλες μας να πατήσουν στον πάτο της κατσαρόλας και τις αφήνουμε να ροδίσουν από τη μία πλευρά. Μόλις έχουν πάρει το επιθυμητό χρώμα, ανάλογα με την προτίμηση του καθενός, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά , κλείνουμε το καπάκι και κλείνουμε το μάτι στο μηδέν. Από εδώ και στο εξής το φαγητό θα ψηθεί χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν ανοίγουμε το καπάκι παρά μόνο σε 30 λεπτά που θα είναι έτοιμο το φαγητό μας.
Tips: