| ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
ανοξείδωτα ιταλικά σκεύη, κατσαρόλες
16227
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16227,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

Category
Όσπρια, Συνταγές

1 κιλό φρέσκο αρακά
1 μεγάλο κρεμμύδι
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 καρότα
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

 

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες

Στο μεγάλο πλακερό σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε για γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τον αρακά και τα καρότα και προσθέτουμε ζεστό νερό , να φαίνεται λίγο πάνω από το νερό ο αρακάς.

Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για 50 λεπτά. Τότε ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε στην κατσαρόλα για 15 λεπτά με σβηστό το μάτι.

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη μας, έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής!